Keliakialiitto esillä lottoarvonnan videossa

Keliakialiitto oli näkyvästi esillä MTV 3 -kanavalla esitetyssä lottoarvontalähetyksessä lauantaina 28. syyskuuta.

Peliyhtiö Veikkaus tukee veikkausvoittorahoilla tuhansia avustuskohteita ympäri Suomen. Avustusta jaetaan yli miljardi euroa vuodessa. Veikkaus tukee myös Keliakialiiton toimintaa.

Keliakialiittoa esiteltiin lottoarvonnan yhteydessä noin 45 sekuntia kestävässä videossa eli lottoarvonnan insertissä.

 Oli hienoa päästä mukaan esittelemään toimintaamme lottoarvonnan yhteyteen. Keliakialiitto tukee omalla toiminnallaan gluteenitonta ruokavaliota käyttävien arkea. Veikkauksen tuki on merkittävässä osassa työssämme, kiittää Keliakialiiton toimialapäällikkö Sanna Arnala.

Katso tästä video Keliakialiitto Veikkauksen lottoarvonnan insertissä.

Kuvaukset Pirkanmaan keliakiayhdistyksen leivontakurssilla

Video kuvattiin Tampereen ammattikorkeakoulun Catering Studiolla syyskuun puolivälissä. Studiolla oli käynnissä Pirkanmaan keliakiayhdistyksen ja Tamkin järjestämä gluteenittoman leivonnan kurssi.

Kurssilla keliakiayhdistyksen jäsenet ja Tamkin opiskelijat leipoivat yhdessä gluteenittomia leivonnaisia. Leivonnaisten, kuten toscapiirakan, marenkitortun ja omenakierteiden reseptit olivat opiskelijoiden kehittämiä. Kurssilla käytiin läpi myös leivonnan niksejä, kuten taikinan sitkon saamista ja kohottamista.

Tamperelainen Paula Tuominen on ollut gluteenittomalla ruokavaliolla kahden vuoden ajan.

 Koen gluteenittoman leivonnan haasteellisena. Tykkään leipomisesta, mutta tuntuu, että jauhot vain leviävät pitkin pöytää. Leivontakursseilla on ollut hirveän hauskaa ja opettavaista olla mukana. Iloisia ihmisiä ja osaavia ohjaajia, kiittää Tuominen. 

Tamk on tehnyt Pirkanmaan keliakiayhdistyksen kanssa yhteistyötä viime syksystä asti. Toteutettu leivontakurssi oli järjestyksessään viides.

Iloinen tunnelma ja tärkeä asia

Parin tunnin kuvausten tuloksena syntyi video, jossa näkyy iloista tunnelmaa ja tärkeää asiaa.

Videoissa tuomme esille lyhyesti ja selkeästi, miksi Veikkaus haluaa tukea juuri tätä kohdetta. Veikkaus tukee monipuolisesti muun muassa teatteria, liikuntaa ja sairaaloita. Avustuksia on laidasta laitaan: esimerkiksi jonkun kunnan urheilukenttä voi saada uuden nurmen Veikkauksen tuella. Tässä työssä on parasta, kun saa tutustua monenlaiseen toimintaan, kertoi kuvauksen ohjannut Marko Terva-Aho.

Lauantaina 28.9. klo 22.10 paikkeilla esitetetyn lottoarvonnan odotettu katselumäärä oli 300 000500 000. Katso tästä video Keliakialiitto Veikkauksen lottoarvonnan insertissä.

Teksti päivitetty ja video lisätty 30.9.2019.