Piristystä pimeään yhdessä, parikurssi Härmän Kuntokeskuksessa

Piristystä pimeään yhdessä-sopeutumisvalmennuskurssi monipuolisessa ja virkistävässä Härmän Kuntokeskuksessa Ylihärmässä on pariskunnille, joista toisella tai molemmilla on keliakia. Kurssilla käsitellään keliakiaa sairautena ja sen ruokavaliohoidon periaatteita. Lisäksi lisätään gluteenittomien tuotteiden tuntemusta ja harjaannutaan gluteenittomassa leivonnassa. Tiedon ohessa saat lisää voimavaroja elinikäisen sairauden kanssa elämiseen ja pääset jakamaan kokemuksia toisten keliakiaa sairastavien ja heidän kumppaniensa kanssa.

Kurssille kannattaa hakeutua, jos haluat lisätietoa keliakiasta, koet haasteita gluteenittoman ruokavalion noudattamisessa ja haluat kuulla muiden keliaakikkojen ja puolisojen kokemuksia sekä jakaa omiasi.

Kussi on maksuton lukuun ottamatta 65 euron omavastuuta per henkilö koko kurssin ajalta. Kurssiin sisältyy täysihoito (aamiainen, lounas, päivällinen) ja yöpyminen 2 hengen huoneessa mukavuuksin. Kelan matkaomavastuu on 25 euroa per suunta. Kelan matkakorvauksen saamiseksi vaaditaan lääkärin kirjoittama A-, B-, C- tai D-lausunto tai vapaamuotoinen lähete, josta ilmenee sopeutumisvalmennuskurssin tarpeellisuus. Pelkkä lääkärintodistus keliakiasta ei riitä. Lausunto, suositus tai lähete liitetään kurssin jälkeen Kelan matkakorvaushakemukseen, sitä ei lähetetän Keliakialiittoon.

Kurssiin osuvien työpäivien ajalta voit tarvittaessa hakea ansionmenetyksen korvauksena Kelan kuntoutusrahaa (työssä käyvät). Huom! Kuntoutusrahan ja matkakorvauksen saamisen edellytys on lääkärin lähete tai suositus kurssille, joka on tehty ennen kurssille hakemista.

Ilmoittautuminen

Kurssille haetaan sähköisellä hakemuksella. Tämä on helpoin, nopein ja luotettavin tapa.

Halutessasi voit tilata paperisen hakulomakkeen Keliakialiitosta puhelimitse: (03) 2541 330 tai sähköpostilla: kuntoutus@keliakialiitto.fi. Paperinen lomake lähetetään osoitteella Keliakialiitto ry/ Kurssit, Hammareninkatu 7, 33100 Tampere.

 

Kurssille valitaan 10 pariskuntaa. Etusijalla ovat hakijat, jotka eivät aiemmin ole olleet keliakian sopeutumisvamennuskurssilla. Hakuaika on 22.10.2021 asti.