Vapaaehtoisten koulutukset

Keliakialiitto järjestää vapaaehtoisilleen ja vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille vuosittain useita kursseja ja koulutustapahtumia. Tällä sivulla voit tutustua vapaaehtoisille suunnattuun koulutustarjontaamme.

(Huomaathan, että Keliakialiiton järjestämät sopeutumisvalmennuskurssit eivät ole täällä, vaan löytyvät Sopeutumisvalmennuskurssit-välilehdeltä).

Mikäli et ole vielä mukana vapaaehtoistoiminnassamme, voit aloittaa Askeleet vapaaehtoisuuteen -verkkokurssista (kurssi järjestetään vuosittain syksyisin) tai ottaa suoraan yhteyttä paikalliseen keliakiayhdistykseesi ja lähteä sitä kautta mukaan toimintaan!

Tarjolla laaja kattaus kursseja, koulutustapahtumia ja webinaareja

Vapaaehtoisten webinaarit. Kerran kuussa järjestettävissä webinaareissa esitellään ajankohtaisia aiheita tai käydään läpi vapaaehtoisten toivomia asioita. Kevään 2020 webinaariohjelman löydät alempaa. (Webinaarit ovat tauolla kesällä touko-elokuun)

(Nämä webinaarit on suunnattu keliakiayhteisön vapaaehtoisille. Koko jäsenistölle suunnatut keliakiaa ja ruokavaliota käsittelevät Keliakialiiton webinaarit löydät webinaarit-välilehdeltä)

G-Fest – voimaa keliakiayhteisön vapaaehtoisille. Kaikille keliakiayhteisön vapaaehtoisille suunnattu viikonlopun mittainen koulutustapahtuma järjestetään seuraavan kerran 16.-17.5.2020 Tampereen Varalassa. Ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa maaliskuussa. Lisätiedot julkaistaan alkuvuonna 2020. Viime vuoden tapahtumaan liittyvän uutisen löydät täältä.

Askeleet vapaaehtoisuuteen -verkkokurssi uusille vapaaehtoisille suunnattu perehdytyskoulutus keliakiayhteisön toiminnasta järjestetään vuosittain syys-lokakuussa. Tarkemmat tiedot syksyn 2020 kurssista julkaistaan elokuussa, lisätietoja alempana.

Tapahtumajärjestämisen ABC. Keliakiayhteisön vapaaehtoisille suunnattu koulutus tapahtumajärjestämisestä (uusi verkkokurssi tulossa huhti-toukokuussa 2020), lisätietoja alempana.

Viestiä kuuluviin. Keliakiayhteisön vapaaehtoisille suunnattu verkkokurssi viestinnästä järjestettiin loka-marraskuussa 2019. Seuraava kurssi tulossa syksyllä 2020, lisätietoja alempana.

Digityökalut keliakiayhteisössä. Keliakiayhteisön vapaaehtoisille suunnattu verkkokurssi (julkaistaan vuoden 2020 aikana, lisätietoja tulossa alkuvuodesta 2020).

Vapaaehtoisten johtaminen ja koordinointi (Innosta, kannusta ja johda). Keliakiayhteisön koordinoinnista ja johtamisesta kiinnostuneille vapaaehtoisille suunnattu verkkokurssi starttaa tammikuussa. Ilmoittaudu mukaan nyt,  lisätietoja alempana

Yhteistyössä 

Vapaaehtoisten webinaarit - Neuvontaa ja vinkkejä keliakiayhteisön aktiiveille 

Vapaaehtoisten webinaarit ovat tunnin mittaisia ellei muuta mainita. Webinaareihin tulee ilmoittautua verkkolomakkeen (webropol) kautta viimeistään webinaaria edeltävänä päivänä klo 12 mennessä. 

Tammikuu 2020: Uudista yhdistyksesi toimintaa jäsenjärjestöavustuksen avulla

Keskiviikkona 22.1. klo 17:30. Vuoden ensimmäisessä vapaaehtoisten webinaarissa vinkkejä jakaa vapaaehtoistoiminnan asiantuntija Marjo Aspegren.  

Keliakialiitto jakaa vuosittain keliakiayhdistyksille STEA:n myöntämää jäsenjärjestöavustusta. Mistä avustuksessa oikein on kyse ja millaisiin tarkoituksiin avustusta voi saada? Kerromme webinaarissa  avustuksen hakemisen käytännöistä ja mahdollisista käyttökohteista (Huomasithan, että avustuksen mahdolliset käyttökohteet ovat muuttuneet viime vuodesta). Saat mukaasi myös konkreettisia vinkkejä oman toiminnan suunnitteluun, kun nostamme esiin esimerkkejä toisten yhdistysten aiemmin toteuttamia ideoita. Webinaarissa voit myös kysyä lisätietoja avustuksen uusista käyttötarkoituksista ja tuen hakemisesta.  

Ilmoittaudu mukaan tammikuun webinaariin.

Helmikuu 2020 1/2: Sopiva tehtävä jokaiselle  

Torstaina 6.2. klo 17:30 (webinaari kestää poikkeuksellisesti 1,5 tuntia), puhujana vapaaehtoistoiminnan asiantuntija Minnaleena Ollanketo  

Webinaarissa pohditaan vapaaehtoistoimijan polkua ja sitä miten kaikille löytyisi yhdistyksestä sopiva tehtävä. Webinaari on osa Innosta, kannusta ja johda –verkkokurssia, mutta aihe käydään läpi niin, että kaikki vapaaehtoistoimijat pääsevät esittämään omia ajatuksia vapaaehtoisen polusta ja tehtävien muotoilusta. 

Ilmoittaudu mukaan helmikuun webinaariin.

Uusien vapaaehtoisten webinaari: Tervetuloa vapaaehtoistoimijaksi keliakiayhteisöön

Keskiviikkona 19.2. klo 17:30 Uusille vapaaehtoisille suunnatussa webinaarissa vapaaehtoistoiminnan asiantuntijat Meri Norola ja Minnaleena Ollanketo esittelevät Keliakialiiton ja yhdistysten toiminnan pähkinänkuoressa ja käyvät läpi vapaaehtoistoiminnan periaatteet. Webinaarissa uusilla toimijoilla on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä.

Ilmoittaudu mukaan uusien vapaaehtoisten webinaariin.

Maaliskuu 2020: Keliakiaviikon info  

Keskiviikkona 11.3. klo 17:30, puhujana vapaaehtoistoiminnan asiantuntija Marjo Aspegren 

Keliakiaviikon teeman läpikäynti ja vinkkejä yhdistyksille. Käymme läpi vuoden 2020 keliakiaviikon yhdistystapahtumien järjestämisideat sekä kerromme kampanjan materiaaleista ja viestinnästä. Keliakiaviikko on Keliakialiiton ja -yhdistysten vuoden tärkein kampanjaviikko, tehdään yhdessä siitä onnistunut! 

Ilmoittaudu mukaan maaliskuun webinaariin.

Huhtikuu 2020: Instagram yhdistysviestinnässä  

Tiistaina 21.4. klo 17:30, puhujana viestinnän asiantuntija Hanna Parviainen 

Haluaisitko ottaa Instagramin käyttöön yhdistyksessäsi? Haluaisitko kasvattaa Instagram-tilinne seuraajamäärää? Pohditko minkälaista sisältöä Instagramiin kannattaa laittaa tai miten usein olisi hyvä tehdä julkaisu?

Näihin aiheisiin vinkkejä tarjoaa Keliakialiiton viestinnän asiantuntija Hanna Parviainen. Webinaariin on varattu aikaa myös kysymyksille ja keskustelulle.  

Ilmoittaudu mukaan huhtikuun webinaariin.

(17.12.: Kevään webinaariohjelmaan saattaa tulla päivityksiä - seuraa yhdistystiedotetta ja tätä sivua.)

Lisätiedot 

Meri Norola, vapaaehtoistoiminnan asiantuntija, (03) 254 1319, meri.norola@keliakialiitto.fi 

Vapaaehtoistoiminnan koordinointi ja johtaminen (Innosta, kannusta ja johda)

Kiinnostaako sinua vapaaehtoisten innostaminen, tukeminen ja ohjaaminen? Haluaisitko tietää miten saada uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaan? Haluaisitko jakaa kokemuksia muiden vapaaehtoisten kanssa? Tiedätkö miten pitää huolta omasta hyvinvoinnistasi?  

Esimerkiksi näihin aiheisiin pääset perehtymään Keliakialiiton järjestämällä Vapaaehtoistoiminnan koordinointi ja johtaminen -verkkokurssilla.  

Missä? Verkossa – voit osallistua omalla tietokoneellasi asuinpaikasta riippumatta! 

Milloin? 13.1. - 5.4.2020 

Kenelle? Yhdistyksen vapaaehtoistoiminnan koordinointi- ja organisointitehtävissä toimivat tai näistä tehtävistä kiinnostuneet, esimerkiksi vapaaehtoistoiminnan vastaavat, hallituksen jäsenet, puheenjohtajat, varapuheenjohtajat. 

Mitä? Kurssilla opitaan vapaaehtoisten erilaisista motivaatiotekijöistä ja innostamisen tavoista, mielekkään ja sopivan tehtävän löytämisestä vapaaehtoiselle, tehtävien ja vastuiden jakamisesta sekä ohjataan oman toiminnan arviointiin ja arviointiedon käyttämiseen yhdistyksen toiminnassa.  

Miten? Kyseessä on verkkokurssi, jossa keskitytään viikoittain eri teemoihin. Kurssi koostuu virtuaaliopetuksesta, itseopiskelumateriaalista sekä yhteistoiminnallisista että itsenäisistä oppimistehtävistä. Virtuaaliopetuskertoja on neljä ja ne järjestetään torstaina 16.1. klo 17:30−18:30, torstaina 6.2. klo 17:30−19:00, tiistaina 17.3. klo 17:30−19:00 sekä keskiviikkona 1.4. klo 17:30−19:00.  

Klikkaa itsesi Ilmoittautumislomakkeelle , joka sisältää ennakkokyselyn. Ilmoittautumisaikaa on jatkettu 17.1. saakka - Mikäli ilmoittauttaudut 13.1. jälkeen niin täytä ilmoittautumislomake ja laita sähköpostia kurssivetäjille, vielä ehdit mukaan!

Kurssi toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa. Kurssin laajuus vastaa kahta opintopistettä. Osallistujat saavat kurssisuorituksesta todistuksen. 

 

 Lisätietoja saat kurssin vetäjiltä: 

Marjo Aspegren, vapaaehtoistoiminnan asiantuntija marjo.aspegren@keliakialiitto.fi 

03 2541 320  

ja 

Minnaleena Ollanketo, vapaaehtoistoiminnan asiantuntija minna.ollanketo@keliakialiitto.fi  

03 2541 380 

Viestiä kuuluviin

Haluaisitko kehittää yhdistyksesi viestintää? Haluaisitko tavoittaa yhdistyksesi jäsenet paremmin? Haluaisitko ottaa käyttöön uusia viestintäkanavia? Haluaisitko saada lisää näkyvyyttä yhdistyksen Facebook-sivulle? 

Esimerkiksi näihin aiheisiin tarjoillaan vinkkejä ja ideoita Keliakialiiton Viestiä kuuluviin -verkkokurssilla. Kurssi on suunnattu yhdistysten viestintää tekeville sekä kaikille viestinnästä kiinnostuneille keliakiayhteisön vapaaehtoisille. 

Missä? Verkossa – voit osallistua omalla tietokoneellasi asuinpaikasta riippumatta! 

Milloin? Syksyn 2020 kurssitiedot tulossa (Syksyllä 2019 kurssi järjestettiin 28.10.-5.12.2019)

Kenelle? Viestintää tekevät sekä viestinnästä kiinnostuneet keliakiayhteisön vapaaehtoiset. 

Mitä? Kurssin aikana käydään läpi viestinnän periaatteita, viestintäkanavia, viestinnän tavoittavuutta, sosiaalisen median viestintää ja viestinnän suunnittelua.  

Miten? Kyseessä on ohjattu verkkokurssi, jossa keskitytään viikoittain eri teemoihin. Kurssi koostuu luennoista, virtuaaliopetuksesta (kaksi opetuskertaa), itseopiskeltavasta materiaalista ja tehtävistä. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa ja osallistujat saavat kurssista yhden opintopisteen. 

Ilmoittaudu mukaan!Ilmoittautumislinkki tulossa lokakuussa 2020

Viestiä kuuluviin on kuuden viikon verkkokurssi, jolla käydään läpi keliakiayhteisön vapaaehtoistoimintaan liittyvää viestintää erityisesti yhdistysviestinnän näkökulmasta. Kurssilla opit muun muassa:  

  • Miksi viestintä on tärkeää ja mitä viestiessä kannattaa ottaa huomioon 
  • Miten tehdään viestintäsuunnitelma 

  • Minkälaisia viestintäkanavia yhdistykset voivat hyödyntää 2020-luvulla  

  • Miten tavoittaa erilaiset kohderyhmät 

Kurssi on suunnattu kaikille keliakiayhteisön vapaaehtoisille, jotka ovat kiinnostuneita viestinnästä. Joka viikolla keskitytään erityisesti johonkin teemaan ja opiskellaan sekä itsenäisesti että ryhmässä. Lisäksi osallistujat laativat pari-/ tai ryhmätyönä viestintäsuunnitelman. Kurssin vetäjät neuvovat osallistujia suunnitelmien teossa ja antavat palautetta kurssin aikana. 

Kurssin teemat

Kurssiviikko 1 - Viestiä kuuluviin: Miten viestin vaikuttavasti?

Kurssiviikko 2 - Moninaiset viestintäkanavat: Miten ja missä tavoitan jäsenet?

Kurssiviikko 3 - Viestinnän mahdollisuudet 2020-luvulla: Miten viestin Somessa?

Kurssiviikko 4 - Keliakialiiton viestintäkanavat ja aikataulut: Milloin kannattaa viestiä?

Kurssiviikko 5 - Viestinnän suunnittelu: Miten suunnittelen viestintää?

Kurssiviikko 6 - Opit käyttöön yhdistyksessä: Mitä kurssista jäi käteen?

Kurssi toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa ja se on yhden opintopisteen laajuinen. Osallistujat saavat kurssisuorituksesta todistuksen ja opintopisteiden rekisteröinti tapahtuu Siviksen kautta.  

Kurssille otetaan korkeintaan 30 osallistujaa. 

Lisätiedot 

Meri Norola, vapaaehtoistoiminnan asiantuntija, (03) 254 1319, meri.norola@keliakialiitto.fi

Askeleet vapaaehtoisuuteen

Kiinnostaako sinua gluteenittomien tapahtumien tai tempausten järjestäminen? Haluaisitko vaikuttaa gluteenittomien tuotteiden ja palveluiden saatavuuteen paikkakunnallasi? Haluaisitko jakaa kokemuksiasi muiden gluteenitonta ruokavaliota noudattavien kanssa? Oletko joskus pohtinut, voisiko vapaaehtoistoiminta olla sinua varten?

Keliakialiitto tarjoaa syksyisin uusille vapaaehtoisille ja vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille verkkokurssin, jonka aikana käydään läpi vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia, Keliakialiiton ja keliakiayhdistysten toimintaa, ohjataan tunnistamaan omia vahvuuksia ja löytämään kiinnostavia vapaaehtoisuuden paikkoja.

Missä? Verkossa – voit osallistua omalla tietokoneellasi asuinpaikasta riippumatta!

Milloin? Seuraava verkkokurssi pidetään syys-lokakuussa 2020, tarkemmat päivämäärät ilmoitetaan lähempänä. 

Kenelle? Vapaaehtoistehtävistä kiinnostuneet sekä uudet vapaaehtoiset Keliakialiiton ja keliakiayhdistysten toiminnassa.

Mitä? Kurssin aikana käydään läpi vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia, Keliakialiiton ja keliakiayhdistysten toimintaa, ohjataan tunnistamaan omia vahvuuksia ja löytämään kiinnostavia ja itselle sopivia vapaaehtoisuuden paikkoja.

Miten? Kyseessä on ohjattu verkkokurssi. Kurssiin kuuluu viikoittaisia oppimistehtäviä, itsenäistä työskentelyä oppimisalustalla sekä verkon kautta pidettävät virtuaaliopetuskerrat (Opetus alkaa aina klo 17:30 ja se kestää 1-2 tuntia). Kurssi toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa ja osallistujat saavat kurssista yhden opintopisteen.

Ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittautumislomake tulossa elokuussa 2020

Keliakiayhdistyksistä löytyy monenlaisia toiminnan paikkoja aina vertaistukihenkilötoiminnasta gluteenittomien leivontailtojen järjestämiseen ja yhteisten retkien suunnittelusta yhdistysten hallitustoimiin.

Askeleet vapaaehtoisuuteen-verkkokurssi tarjoaa helpon tavan tutustua vapaaehtoistoimintaan keliakiayhteisön parissa ja lähteä mukaan. Verkkokurssille osallistuminen onnistuu omalla tietokoneella vaikkapa kotisohvalta!

Ilmoittautumisen yhteydessä saat tarkennetun kurssiohjelman. Uudet kurssimateriaalit avautuvat viikoittain kurssialustalla lukuun ottamatta aloitusmateriaaleja, jotka lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla. Suurimman osan kurssin tehtävistä voit suorittaa itsenäisesti kurssiviikon aikana. Kurssiin sisältyy kolme vuorovaikutteista virtuaaliopetuskertaa (tarkemmat päivämäärät ilmoitetaan lähempänä). Toivomme, että osallistujat pääsevät mukaan virtuaaliopetuskerroille edellä mainittuina aikoina. Kysythän tarvittaessa lisätietoja!

Kurssi toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa ja se on yhden opintopisteen laajuinen. Osallistujat saavat kurssisuorituksesta todistuksen ja opintopisteiden rekisteröinti tapahtuu Siviksen kautta. 

Kurssille otetaan korkeintaan 30 osallistujaa. Mikäli halukkaita on enemmän, etusijalla ovat henkilöt, jotka eivät ole vielä mukana keliakiajärjestön vapaaehtoistoiminnassa sekä alle vuoden vapaaehtoisena toimineet.

Lisätiedot

Minnaleena Ollanketo, vapaaehtoistoiminnan asiantuntija, (03) 2541 380

 Tapahtumajärjestämisen ABC

(Tämä kurssikuvaus koskee syksyllä 2019 järjestettyä koulutuskiertuetta, jossa pidimme tiiviin 3 tunnin koulutuksen. Keväällä 2020 Tapahtumajärjestämisen ABC laajennetaan 6 viikon verkkokurssiksi - lisätietoja tulossa alkuvuodesta 2020)

Miten järjestäisin vetäviä tapahtumia? Miten saan jäsenistön houkuteltua paikalle? Minkälaisia tapahtumia yhdistykseni jäsenet kaipaavat? Mikä olisi mahdollista?  

Tapahtumajärjestämisen ABC on kaikille tapahtumajärjestämisestä kiinnostuneille keliakiayhdistysten vapaaehtoisille tarkoitettu koulutus, joka toteutetaan usealla paikkakunnalla syksyn 2019 aikana! Koulutukset järjestetään arki-iltoina. 

Milloin? Syksyllä 2019 - katso paikkakuntakohtaiset tiedot koulutuksista alla olevasta taulukosta.  

Kenelle? Vapaaehtoiset keliakiayhdistyksissä. Koulutus antaa eväitä niin kokeneille konkareille kuin vasta-alkajillekin!  

Mitä? Koulutuksen aikana käydään läpi tapahtuman järjestämisen periaatteet keskittyen erityisesti tapahtuman suunnitteluun, uusien tapahtumien ideointiin ja vetävään markkinointiin. Koulutuksessa saat myös perustyökalut tapahtumasuunnitteluun, joiden avulla voit suunnitella yhdistyksesi tulevat tapahtumat sujuvasti.  

Missä? Eri paikkakunnilla. Katso allaoleva taulukko ja kysy lisää yhdistykseltäsi.

Miten? Koulutus kestää noin kolme tuntia ja järjestetään arki-iltana. Koulutus sisältää luennon sekä konkreettista tapahtumasuunnittelua ryhmätyöskentelynä.

Koulutuksen oppimistavoitteet  

Koulutuksen jälkeen osallistuja  

  • osaa suunnitella tapahtuman.  
  • osaa toteuttaa tapahtuman.  

Koulutuskiertueen ajankohdat näet taulukosta. Taulukon saa suuremmaksi klikkaamalla kuvaa.

Koulutusmateriaalit löytyvät vapaaehtoisten tietolaarista kohdasta "koulutusmateriaalit". Keliakialiitto tarjoaa vuonna 2020 aiheesta laajemman verkkokurssin.  

Lisätiedot

Meri Norola, vapaaehtoistoiminnan asiantuntija, (03) 254 1319, meri.norola@keliakialiitto.fi

 

 

Mikä ihmeen verkkokurssi?

Videolla "Mikä ihmeen verkkokurssi?" Keliakialiiton vapaaehtoistoiminnan asiantuntija Meri Norola kertoo mitä verkkokurssilta kannattaa odottaa ja vastaa vapaaehtoisten esittämiin kysymyksiin.

Keliakialiiton verkkokurssit ovat niin kutsuttuja ohjattuja verkkokursseja. Tämä tarkoittaa, että kurssilla edetään teemoittain viikko kerrallaan ja kurssit järjestetään vain tiettynä ajankohtana (esim. kerran vuodessa). Kurssit toteutetaan itslearning-oppimisalustalla, jonne saat kirjautumisohjeet ja tunnukset kurssin alussa.

Poikkeuksena on keväällä 2020 julkaistava Digityökalut keliakiayhteisössä -verkkokurssi, jonka kaikki materiaalit ovat itsenäisesti opiskeltavia.

Yhden opintopisteen verkkokurssit (esim. Viestiä kuuluviin ja Askeleet vapaaehtoisuuteen) kestävät kuusi viikkoa ja jokaisella viikolla käydään läpi uusi aihe. Kurssiviikon ensimmäisenä päivänä kurssialustalla julkaistaan uuteen teemaan liittyvät materiaalit ja tehtävät. Aloituspäivä vaihtelee kursseittain. Kurssiviikon ensimmäinen päivä voi olla maanantai tai esimerkiksi keskiviikko. Joustavasta suorituksesta voit keskustella kurssivetäjän kanssa.

Materiaalit voivat olla videoluentoja, muita videoita, Power point -esityksiä tai verkkolehden artikkeleita. Kurssin osallistuja voi perehtyä materiaaliin ja tehdä tehtävät haluamanaan ajankohtana ja omassa tahdissaan. Suosituksena kuitenkin on, että kurssin tehtävät käytäisiin läpi kurssiviikon aikana. Tämä johtuu siitä, että kurssit muodostavat oppimispolun, jossa uutta tietoa rakennetaan aiemmin opitun pohjalle.

Kurssiviikon alussa kerrotaan mitä osallistujan tulee tehdä kurssiviikon aikana. Viikoittain kurssin materiaaleihin perehtymiseen ja tehtävien tekemiseen kuluva aika saattaa hieman vaihdella aiheen tai oman nopeuden mukaan. Keskimäärin tehtävien tekemiseen kannattaa varata 1-2 tuntia/viikko, mutta jokainen osallistuja määrittää tarvittavan ajan itse. Suurin osa kurssista käydään siis läpi itsenäisesti opiskellen. Tämän lisäksi kurssiin kuuluu yleensä vähintään yksi virtuaaliopetuskerta. 

Virtuaaliopetus poikkeaa perinteisestä luento-opetuksesta siinä, että sen aikana on usein keskustelutehtäviä ja/tai muuta vuorovaikutteista opetusta, jonka vuoksi toivotaan, että kurssin osallistujat pääsisivät osallistumaan opetuskerroille sovittuna ajankohtana. Virtuaaliopetuksen vuorovaikutteisen luonteen vuoksi opetukseen ei voi osallistua jälkikäteen eikä siitä yleensä jaeta tallennetta kurssialustalle, vaan korvaava tehtävä toteutetaan keskustelualustalle lisättävällä tehtävällä.

Kurssiin saattaa sisältyä lisäksi pari- tai ryhmätöitä, jonka sähköiseen toteutukseen saat ohjeet kurssivetäjältä. Työskentelyn yhteisestä ajankohdasta tulee sopia oman parin/ryhmän kanssa (parit/ryhmät jaetaan kurssin vetäjien toimesta).

Kurssin vetäjät antavat osallistujille palautetta ja neuvovat tehtävissä pitkin kurssia. Kurssivetäjät tavoittaa myös koko kurssin ajan kurssialustan kautta viesteillä ja sähköpostilla. Neuvoa saa kysyä ja lisätietoja pyytää aina kun siltä tuntuu.

Tapaamisiin Keliakialiiton vapaaehtoisten verkkokursseilla!